'Natuurlijk hoopte ik na het vertrek van Weghorst op een kans bij AZ'

'Natuurlijk hoopte ik na het vertrek van Weghorst op een kans bij AZ'

30-10-2018 20:00
8

Ferdi Druijf hoopte na het vertrek van Wout Weghorst naar VfL Wolfsburg op een kans in het eerste elftal van AZ. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie zag echter dat Bjorn Johnsen werd gehaald als vervanger.

"Natuurlijk hoopte ik na het vertrek van Weghorst op een kans bij het eerste. Maar Myron Boadu is ook pas zeventien; het was te verwachten dat AZ een ervaren spits aan de selectie toe zou voegen", vertelt Druijf aan ELF Voetbal. "Je hoopt minuten te maken in het eerste, omdat je dat vorig seizoen deed. Dat is nog niet gebeurd. Ik wacht gewoon af. Ik voel me lekker en focus me op de Eerste Divisie. Jong AZ is mijn team. Ik wil er zoveel mogelijk uit halen."

Bij Jong AZ draait Druijf een goed seizoen. Sterker nog, hij is topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Zijn ploeg draait echter minder en staat op de zestiende plaats. "We hebben te weinig punten. Het hele team weet dat we meer punten moeten pakken. In de tweede helft vallen we vaak terug. Dan zakken we steeds verder in. Ik heb daar geen verklaring voor."