AFC stunt opnieuw en plaatst zich voor achtste finale KNVB Beker

30-10-2018 21:12
44

AFC heeft zich ten koste van TOP Oss geplaatst voor de achtste finale van de KNVB Beker. In Amsterdam won de koploper van de Tweede Divisie met 1-0 van de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie.

AFC wist in de vorige ronde ook al te stunten door Telstar met 5-0 op te rollen. TOP Oss rekende na strafschoppen af met Rijnsburgse Boys. In het Olympisch Stadion van Amsterdam waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd, al had TOP een licht overwicht. Kansen werden echter niet afgemaakt.

TOP-trainer Klaas Wels zag in de tweede helft geen reden om iets aan zijn strijdplan te wijzigen, maar de club kon niet meer het niveau halen van de eerste helft. Na een uur spelen sloeg AFC hard toe. Topscorer Yordi Teijsse fabriceerde de enige goal van de wedstrijd. Een vrije trap werd teruggekopt op de trefzekere spits, die alleen maar binnen hoefde te tikken. TOP zette alles op alles om een uitschakeling te voorkomen, maar AFC hield stand.

Daardoor zitten de amateurs donderdag in de koker voor de loting voor de achtste finale.