Kozakken Boys bekert door; ook Twente, Cambuur en Roda JC door

30-10-2018 21:45
43

Kozakken Boys heeft in extremis voor een stunt gezorgd door Almere City uit de KNVB Beker te knikkeren. De amateurs van VV Noordwijk en Koninklijke HFC moesten in respectievelijk FC Twente en SC Cambuur hun meerdere erkennen. Ook Roda JC bekert verder.

Kozakken Boys - Almere City 2-1
Kozakken Boys was lang op weg naar een stunt in Werkendam. De voormalig werkgever van Danny Buijs verdedigde lange tijd een 1-0 voorsprong op Sportpark de Zwaaier. De 28-jarige Ahmed El Azzouti zorgde al na tien minuten voor de voorsprong van Kozakken Boys.

Die voorsprong wisten de amateurs maar liefst zeventig minuten vast te houden, waarna Almere via een strafschop van Stijn Meijer langszij kwam. Iedereen in Werkendam was zich aan het voorbereiden op een half uur verlenging, maar in de absolute slotfase kon er alsnog gejuicht worden. In de 91e minuut ging de bal op de stip, waarna El Azzouti Kozakken Boys een ronde verder schoot.

FC Twente - Noordwijk 4-2
Twente trad op volle oorlogssterkte aan tegen Noordwijk, dat Sparta wist uit te schakelen in de vorige ronde. De Tukkers trokken in een tijdsbestek van twee minuten de wedstrijd naar zich toe. Javier Espinosa maakte na 28 minuten de 1-0 en Aitor Cantalapiedra twee minuten later de 2-0. De aansluitingstreffer van het dappere Noordwijk liet niet lang op zich wachten en werd gemaakt door Emile Wendt.

Twente verschafte zichzelf wat lucht met de 3-1, die nog voor de rust gemaakt werd. Noordwijk leefde nog, maar maakte weinig aanspraak op een stunt in Enschede. Noordwijk-trainer Kees Zethof leek het wel te geloven en haalde Denzel James, een van zijn belangrijkste spelers, alvast naar de kant. Niet veel later maakte Wendt de wedstrijd weer spannend met de 3-2. Noordwijk vocht voor wat het waard was, maar na de 4-2 van Twente was het gedaan.

Cambuur - HFC 2-1
Cambuur had het in Leeuwarden lastig met de tweede divisionist. De ploeg van René Hake kwam na negentien minuten wel op voorsprong door Justin Mathieu, maar de amateurs gaven zich niet gewonnen. Sterker nog, in grote delen van de eerste helft was HFC zelfs de betere ploeg. Het leek gespeeld toen Cambuur vlak na de rust op 2-0 kwam, maar niets was minder waar.

Na de prachtige aansluitingstreffer van Jacob Noordmans was het lang billenknijpen voor Cambuur. HFC kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker. Ondanks een overwicht in de tweede helft liggen de amateurs uit het bekertoernooi.

SV Urk - Roda JC 0-1
Roda heeft zich met moeite losgeworsteld van SV Urk. De ploeg van Robert Molenaar presteert moeizaam in de competitie en ook tegen een hoofdklasser ging het niet van harte. Urk hield het lang uit tegen de Limburgers, maar een goal van Mohamed El Makrini vlak na rust was de amateurs fataal. De middenvelder schoot de bal vanaf 25 meter prachtig raak. Zijn treffer bleek genoeg voor de volgende ronde.