Van Bommel hekelt PSV-spelers: 'Het is een schande, dit kan gewoon niet'

Van Bommel hekelt PSV-spelers: 'Het is een schande, dit kan gewoon niet'

30-10-2018 22:07
159

Mark van Bommel noemt het een schande dat PSV dinsdag door RKC Waalwijk werd uitgeschakeld in de tweede ronde van de KNVB Beker. De trainer stelde elf nieuwe namen op, maar zijn 'B-team' bleek meer tekort te komen dan gedacht.

"Het is duidelijk dat ze nog niet zo ver zijn als we gedacht hadden", luidt de harde conclusie van Van Bommel voor de camera van FOX Sports. "Het is niet te verklaren. Wij zijn in alles beter, op elke positie ook, maar de uitvoering was heel slecht. Het is zwaar teleurstellend. Het kan gewoon niet dat je twee keer op voorsprong komt en toch verliest van RKC."

"Het enige excuus zou kunnen zijn dat ze niet vaak spelen en niet in deze samenstelling. Maar dat mag geen excuus zijn. Het is een schande dat we niet doorgaan", aldus Van Bommel, die niet vindt dat hij de verkeerde opstelling had gemaakt. "Het was geen gok. Ik was in de veronderstelling dat ze verder waren. En dan vlieg je eruit tegen RKC. Dat mag niet."

"Ik had ze alle elf kunnen wisselen, alleen spits Matthias Verreth moet ik een compliment geven, en Dirk Abels. Die jongens hebben gedaan wat ze moesten doen."