PSV getipt over één van rijkste mensen ter wereld: 'Bij hem kunnen ze uitkomen'

PSV getipt over één van rijkste mensen ter wereld: 'Bij hem kunnen ze uitkomen'

Gepubliceerd: dinsdag 30 oktober 2018 om 23:01di 30-10-2018 om 23:01

Als PSV het slim aanpakt dan is het mogelijk om via spelers als Hirving Lozano en Erick Gutiérrez bij één van de rijkste zakenmannen ter wereld uit te komen: Carlos Slim. Dat stelt Cees van Nieuwenhuizen, voormalig topman van Nike in Europa.

Van Nieuwenhuizen hoopt dat PSV geleerd heeft van het verleden, zegt hij in Voetbal International. Hij zag van dichtbij hoe de Eindhovenaren populair werden in Brazilië dankzij Romário en Ronaldo, maar daar commercieel weinig mee deden. "One way or the other, Ronaldo had met zijn enorme naamsbekendheid en populariteit natuurlijk nu nog op een bepaalde manier aan PSV verbonden moeten zijn. Nu koopt hij Real Valladolid, dat veel minder voorstelt dan PSV."

"Uiteindelijk zal hij Braziliaanse talenten in de etalage willen zetten", vervolgt Van Nieuwenhuizen. "Waarom is dat PSV niet geworden? De vraag is: Wat heeft de club gedaan om die contacten te onderhouden? Kennelijk niet genoeg." Ook met de populariteit van Guus Hiddink en oud-spelers Ji-Sung Park en Young-Pyo Lee in Zuid-Korea liet PSV het een beetje liggen. "Philips en PSV haakten af omdat Guus ook een contract had met Samsung."

"Ik hoop dat ze dat nu met die Mexicanen een stuk beter doen", stelt Van Nieuwenhuizen. "Ze hebben de pareltjes Lozano en Guti binnenboord. Ik denk dat er in het voetbalgekke, passievolle Mexico veel mogelijkheden zijn voor PSV. Als ze hun huiswerk echt goed doen, moeten ze uiteindelijk misschien wel bij Carlos Slim kunnen uitkomen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws