Bosz: 'Hij is voor mij de openbaring van dit seizoen bij Ajax'

Bosz: 'Hij is voor mij de openbaring van dit seizoen bij Ajax'

31-10-2018 07:00
37

Peter Bosz is enthousiast over het huidige Ajax. De oefenmeester, die in het seizoen 2016/17 de Europa League-finale bereikte met de Amsterdamse grootmacht, kan vooral genieten van de ontwikkeling van Frenkie de Jong. 

Dat zegt Bosz in gesprek met Voetbal International. "Ik was altijd heel kritisch op hem. Dat hij kon voetballen, zag iedereen, maar bij balverlies vond ik dat hij nog weleens te veel wandelde. Te weinig aanwezig was. Dat is nu verdwenen", aldus de momenteel werkloze oefenmeester. 

"Hij onderschept ballen, is continu in beweging, heel mooi om te zien. En dat in combinatie met zijn geweldige spel aan de bal."

De opmars en ontwikkeling van Noussair Mazraoui noemt Bosz 'bijzonder'. "Vanuit de beloften en eigenlijk in bepaalde mate de Daley Sinkgraven-move. Ook een middenvelder die als back zichzelf ontwikkelt. Hij is voor mij de openbaring van dit seizoen, en moet nog stappen maken."

"Dat laconieke in zijn spel is zijn kracht, maar tegelijkertijd ook zijn valkuil. Op bepaalde momenten zal hij sneller moeten omschakelen, sneller terug in zijn verdedigende positie moeten komen."