'Ik ga niet een club van het kaliber FC Utrecht laten lopen voor modellenwerk'

'Ik ga niet een club van het kaliber FC Utrecht laten lopen voor modellenwerk'

31-10-2018 16:39
11

Lewis Montsma timmert niet alleen aan de weg als talentvolle verdediger van FC Dordrecht, hij is sinds kort ook actief als model. Eerder deze maand was Montsma een aantal dagen niet op de club vanwege een show in Londen.

"Ik had niet verwacht dat het zo'n impact zou hebben", zegt Montsma over zijn tweede carrière tegen VICE Sports. "Toen ik die show mocht lopen, hoopte ik vooral dat de club mee zou werken. Ik heb uiteindelijk maar één training gemist."

"Het was jammer dat er op social media allemaal geluiden kwamen dat ik de wedstrijd tegen FC Den Bosch had laten schieten, maar toen stond ik gewoon in de basis. Ik zou het ook een beetje amateuristisch richting FC Dordrecht vinden als ik wedstrijden zou missen voor een show", aldus Montsma. 

Op dit moment gaat voetballen en werken als model nog samen voor Monstma. Of dat zo blijft? "Ik wil die keuze nog niet maken, en gelukkig hoeft dat ook nog niet. Ik ben wel altijd benieuwd hoe bijvoorbeeld een volgende club ermee omgaat. Ik ga in ieder geval niet een contract bij een club van het kaliber FC Utrecht laten lopen om verder te gaan met modellenwerk."

Het modellenwerk heeft, naast dat Montsma er plezier aan beleeft, nog een voordeel. "Bij zo'n modeshow is het natuurlijk wel in een klap lekker cashen. Natuurlijk zou het heerlijk zijn als je zoiets wekelijks kunt doen. Met het voetbal verdiende ik al geld met iets wat ik ontzettend leuk vind, en daar komt dit dan nog bovenop. Mij hoor je niet snel klagen", aldus de verdediger van Dordrecht.