Overmars: 'Niemand gaat weg bij Ajax, kansloos. Wat er ook op tafel komt'

Overmars: 'Niemand gaat weg bij Ajax, kansloos. Wat er ook op tafel komt'

31-10-2018 20:40
66

De voorspelling van het Algemeen Dagblad dat negen spelers van Ajax zo'n 253 miljoen euro waard zijn, is aan de de voorzichtige kant. Dat stelt Marc Overmars.

Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, David Neres, Kasper Dolberg, André Onana, Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico, Noussair Mazraoui hebben volgens het AD een marktwaarde van 253 miljoen euro. "Dat is aan de héle voorzichtige kant", reageert Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax, bij FOX Sports.

Overmars laat zich niet verleiden om bedragen in zijn mond te nemen. Wel wilde hij kwijt dat de huidige selectie van Ajax 'aanzienlijk' meer waard is. "Je verliest sowieso drie, vier spelers", voorspelt hij. "Ik maak er ook geen geheim van dat voor een aantal jongens de top-zes, top-vijf van Europa echt aanwezig is. Maar het leuke is: de jongens zijn er niet mee bezig. Ze willen eerst een mooi jaar neerzetten. Dat lijkt me op deze leeftijd ook logisch."

Een tussentijds vertrek van Ajax-spelers is onmogelijk, stelt Overmars. "In de winter gaat er echt niemand weg. Dat is echt kansloos. Wat er ook op tafel komt. Maar sommige jongens hebben zo'n niveau. Die kan je niet meer houden. We zullen ons huiswerk goed moeten doen zodat we ze kunnen vervangen."

Lees ook: AD over Ajax-goudmijn: negen spelers vertegenwoordigen waarde van 253 miljoen

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie