'Ajax heeft heel veel goede spelers, maar er verdwijnen wel bepaalde automatismen'

'Ajax heeft heel veel goede spelers, maar er verdwijnen wel bepaalde automatismen'

31-10-2018 20:54
19

John Stegeman heeft de stunt van RKC Waalwijk tegen PSV 'een beetje' gebruikt voor de bekerwedstrijd tegen Ajax. Dat laat de Go Ahead Eagles-trainer weten aan FOX Sports.

"Ja, er is altijd een kans", vertelt Stegeman, die heeft gezien dat Ajax-coach Erik ten Hag voor acht nieuwe namen heeft gekozen. "Als topteams spelers gaan doorwisselen, dan neemt de kwaliteit iets af. De beste spelers spelen namelijk niet. Nu heeft Ajax heel veel goede spelers, maar er verdwijnen wel bepaalde automatismen. Dan is er een kans. Dat heb je gisteren bij PSV - RKC ook gezien."

Stegeman heeft er vertrouwen in. "Ik vind dat je Ajax altijd wel pijn kan doen. Zij beschikken over goede voetballers, spelers met individuele klasse. Maar ze willen ook aanvallen, dus in de omschakeling liggen er mogelijkheden. Dat hebben we ook aangegeven richting de spelers", aldus de Go Ahead-trainer, die uit hetzelfde dorp komt als Ajax-directeur Marc Overmars. "Of we contact hebben gehad. Ja, zeker. Over en weer appen, leuk toch?"