Scorende Labyad niet tevreden bij Ajax: 'Ik had het absoluut niet verwacht'

Scorende Labyad niet tevreden bij Ajax: 'Ik had het absoluut niet verwacht'

31-10-2018 23:46
58

Zakaria Labyad draait er niet omheen: hij had zich meer voorgesteld van zijn eerste maanden bij Ajax. Dat laat de aanvaller na de 3-0 zege op Go Ahead Eagles weten aan VoetbalPrimeur.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

Ajax betaalde afgelopen zomer miljoenen voor Labyad, die overkwam van FC Utrecht. Vooralsnog komt hij nauwelijks in actie. In de bekerwedstrijd tegen Go Ahead mocht Labyad zichzelf weer eens laten zien en dat lukte: met een doelpunt en assist had hij een groot aandeel in de eenvoudige overwinning.

Labyad erkent dat hij niet tevreden is over zijn huidige situatie. "Nee, ik ben een voetballer en wil graag spelen", zegt hij tegen deze website. "Op de bank zit je jezelf te verbijten, omdat je weinig minuten maakt. Of ik het verwacht had? Nee, absoluut niet. Ik ben hier met verwachtingen naartoe gekomen. Dan is het nog steeds een teleurstelling dat je zo weinig speelt. Ik probeer de trainer te overtuigen."

Labyad praat regelmatig met Ten Hag. De twee kennen elkaar goed van hun gezamenlijke periode bij FC Utrecht. "Wat hij zegt, dat is iets tussen mij en de trainer. De trainer verwacht dingen van mij en ik probeer te laten zien wat ik kan." Over een tussentijds vertrek wil hij niet nadenken. "Nee, ik wil slagen bij Ajax en kampioen worden."

Check hieronder het hele interview met Labyad, die met een 'goed gevoel' van het veld stapte in de Johan Cruijff Arena!