Cillessen vertolkt glansrol bij late overwinning Barcelona in Copa del Rey

Cillessen vertolkt glansrol bij late overwinning Barcelona in Copa del Rey

31-10-2018 23:28
47

FC Barcelona heeft op de valreep een overwinning geboekt in de Copa del Rey. Cultural Leonesa, dat uitkomt op het derde niveau, werd verslagen door een late goal van Clément Lenglet. Jasper Cillessen blonk uit.

Met Cillessen zoals gebruikelijk in Spaanse bekerwedstrijden onder de lat, speelde Barça een matige wedstrijd tegen Cultural Leonesa. Dat had wellicht te maken met de tweede garnituur, want drie dagen na de gewonnen Clásico tegen Real Madrid besloot trainer Ernesto Valverde de bezem door zijn elftal te halen. Spelers als Arturo Vidal en Malcom kregen daardoor de kans.

Cillessen had waarschijnlijk een rustige avond verwacht, maar kreeg onverwacht veel te doen. De Oranje-doelman redde op een schot van Jorge Ortiz Mendoza en moest na rust opnieuw handelend optreden bij een kans voor Saúl González. Met een stijlvolle redding voorkwam hij een doelpunt.

Barça kreeg ook kansen, maar voorin stelden Ousmane Dembélé, Munir El Haddadi en Malcom teleur. In de blessuretijd kwam het alsnog goed voor Barcelona. De ingevallen Lenglet kopte een vrije trap van Dembélé binnen. Culturul Leonesa eindigde de wedstrijd nog met tien man door een rode kaart voor Sergio Marcos. De return is 5 december in Camp Nou.