'We moeten nu niet naar kampioenschap kijken, daarnaast is beker erg belangrijk'

'We moeten nu niet naar kampioenschap kijken, daarnaast is beker erg belangrijk'

01-11-2018 06:48
16

Voor Feyenoord geldt het bekertoernooi andermaal als reddingsboei, nadat de Klassieker tegen Ajax met liefst 3-0 werd verloren. Bart Nieuwkoop erkent dat het seizoen niet verloopt zoals gehoopt.

"Het is lastig om in oktober al zo ver achter te staan", zegt de rechtsback in De Telegraaf. "We moeten nu niet naar het kampioenschap kijken. Laten we er eerst maar eens voor zorgen dat we weer een goede reeks neerzetten. Daarnaast is de beker erg belangrijk voor ons."

Voor Nieuwkoop lonkt tegen ADO Den Haag een basisplaats door de schorsing van Jeremiah St. Juste. Het is voor de 22-jarige Zeeuw een kans om zich weer eens te laten zien. Hij was na het vertrek van Rick Karsdorp naar AS Roma de beoogde opvolger, maar veroverde geen basisplek. "Het is niet zo gelopen zoals ik had gehoopt. Dat is deels veroorzaakt door blessureleed. Het is cruciaal geweest dat toen Karsdorp vertrok, ik in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gelijk geblesseerd raakte."

"Ik hoop de komende drie duels te kunnen spelen", vervolgt Nieuwkoop. "Dit zijn mooie momenten om mezelf te laten zien. Als ik het goed doe, zal er voor de trainer geen reden zijn om me te wisselen." De vleugelverdediger hoopt nog steeds op zijn definitieve doorbraak bij Feyenoord. "Ik heb het vertrouwen in mezelf dat dat nog kan. En dat zal ik ook houden."