Bankzitter Van der Vaart zinspeelt op afscheid: 'Heb het geaccepteerd'

Bankzitter Van der Vaart zinspeelt op afscheid: 'Heb het geaccepteerd'

Gepubliceerd: donderdag 1 november 2018 om 08:43do 01-11-2018 om 08:43

Rafael van der Vaart is zo goed als zeker bezig aan het laatste seizoen uit zijn actieve carrière. Wanneer zijn contract bij het Deense Esbjerg fB komende zomer afloopt, zet de 35-jarige linkspoot er waarschijnlijk een punt achter. Dat zegt hij in gesprek met BT. 

"Ik maak het seizoen af en ik denk dat ik er daarna helemaal mee stop", aldus Van der Vaart. Bij Esbjerg komt de middenvelder dit seizoen amper in actie. "Het is goed zo. Het is niet erg om niet meer op de top van mijn kunnen te zitten. Ik heb geaccepteerd dat mijn tijd is geweest."

"Zolang mijn lichaam het toestaat, doe ik waar ik plezier in heb. Er kan natuurlijk van alles gebeuren in de voetballerij, maar mijn gevoel zegt nu dat dit mijn laatste jaar is. Wat ik daarna doe, weet ik nog niet. In Nederland werk ik als voetbalanalist en dat bevalt me goed."

Over een mogelijke trainerscarrière twijfelt hij. "Ik heb slechte ervaringen met coaches gehad... Ik wil niet dat spelers op dezelfde manier over me denken als ik over bepaalde trainers heb gedacht, haha."

Van der Vaart begon zijn carrière bij Ajax. Later speelde hij voor onder meer Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur. Na 109 interlands namens Oranje kreeg hij afgelopen maand een officieel afscheid van de KNVB rondom het duel met Duitsland. 

Poll

Vind jij Van der Vaart een goede analist?

(1975 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws