Hekkensluiter FC Groningen gooit roer om: Het maakt me niet uit hoe

Hekkensluiter FC Groningen gooit roer om: "Het maakt me niet uit hoe"

01-11-2018 12:50
35

Mike te Wierik denkt dat FC Groningen in de winterstop zeventien punten nodig heeft om een kans te maken op handhaving. De Groningers staan op dit moment met vier punten uit tien wedstrijden op de achttiende en laatste plaats in de Eredivisie.

"We moeten minimaal zeventien punten halen voor de winterstop", rekent de aanvoerder van Groningen uit bij RTV Noord. "Daar moet je naartoe, maar dat zal niet gemakkelijk worden. Je moet er nog dertien halen. De toekomst moet uitwijzen of we daartoe in staat zijn."

"Het is prettig dat je alles nog in eigen hand hebt, maar het moet wel een keer gaan gebeuren voor ons", vervolgt de 26-jarige rechtsback. "Je moet niet denken dat je niet kan degraderen. Kijk maar naar Twente vorig seizoen."

De noorderlingen schakelen over op resultaatgericht voetbal, zegt Te Wierik. "Het is geen schande dat we nu vaker de lange bal gaan spelen. We moeten nu gewoon punten gaan halen en het maakt me niet uit hoe we dat doen. We willen wat het beste bij ons past. Dat is nu de enige remedie."