'Ongemotiveerde' Isimat bij PSV: 'Van Bommel moet hem laten trainen tot-ie kotst'

'Ongemotiveerde' Isimat bij PSV: 'Van Bommel moet hem laten trainen tot-ie kotst'

01-11-2018 17:50
88

PSV-trainer Mark van Bommel moet Nicolas Isimat-Mirin 'laten trainen tot-ie kotst' na zijn wanprestatie tegen RKC Waalwijk. Dat vindt Jan Poortvliet, oud-speler van PSV en voormalig Oranje-international. Hij heeft het gevoel dat Isimat-Mirin niet meer gemotiveerd is.

De afgelopen seizoenen was de 26-jarige Isimat-Mirin basisspeler in Eindhoven. Onder Van Bommel is de stopper naar de reservebank verdwenen. Zijn optreden in de beker tegen RKC (2-3 nederlaag) verliep dramatisch, zag ook Poortvliet. "Hij zakte door het ijs in die wedstrijd. Hij oogt sowieso niet fit. Je moet je afvragen of-ie nog wel de motivatie heeft om te spelen", zegt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. "Daar geloof ik niet meer in."

Wedden

Meer odds

"Het gaat om je voorbereiding op een wedstrijd. Hij was er gewoon niet klaar voor. Op een wedstrijd in Europa bereidt hij zich misschien wel goed voor, nu had ik niet dat idee. Heeft ook met teleurstelling te maken. Je ziet het in z'n gedrag, het was echt zichtbaar."

Slecht
"Vorig seizoen was Isimat basisspeler, nu mag hij sporadisch een paar minuten invallen. Het doet pijn, als je ineens buiten de boot valt. Dan heb je niet meer met een gemotiveerde speler te maken. Het is dan heel gevaarlijk om hem te laten spelen, zoals dinsdag."

Van Bommel moet de Fransman stevig aanpakken, vindt Poortvliet. "Geef hem maar individuele training. Tot-ie kotst. Isimat is teleurgesteld, dat mag. Maar het kan toch niet zo zijn dat-ie het nu gewoon opgeeft? Dat is echt slecht."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)