De Boer over Labyad: 'Waarschijnlijk heeft Ten Hag zich daarop verkeken'

De Boer over Labyad: 'Waarschijnlijk heeft Ten Hag zich daarop verkeken'

01-11-2018 20:11
71

Ronald de Boer sluit niet uit dat Erik Ten Hag de stap van Zakaria Labyad naar Ajax onderschat heeft. De 25-jarige aanvallende middenvelder annex aanvaller moet het in Amsterdam doen met een reserverol. Ten Hag werkte bij FC Utrecht samen met Labyad, die in de Domstad de grote uitblinker was. 

In Amsterdam is dat dus anders. De Boer snapt wel dat Ten Hag Labyad meegenomen heeft naar Ajax. "Als je met iemand werkt waarin je al het vertrouwen hebt en je gaat naar een andere club, waarom zou je hem dan niet meenemen? Als je inschat dat hij het aankan en een meerwaarde zou kunnen zijn..Maar hij heeft toch wat aanpassingsproblemen gehad", vertelt De Boer bij FOX Sports over Labyad.

"Of het me verbaasde? Niet helemaal, want Utrecht is geen Ajax. Het niveau van Ajax is op dit moment gewoon hoog. Waarschijnlijk heeft Ten Hag zich daarop verkeken, dat hij dacht dat hij de stap makkelijk kon maken. Soms duurt het gewoon even. Soms kost het een jaar, soms een half jaar."

Ten Hag zei na woensdag na het bekerduel met Go Ahead Eagles (3-0), dat Labyad meer moet brengen. De Boer heeft die indruk ook. "Wat ik wel een beetje hoor is dat hij er vooral op de trainingen meer in moet steken. Dat schort er nu een beetje aan. Misschien is nu het kwartje gevallen bij hem."

Voor Labyad is het belangrijk dat hij minuten maakt, zegt De Boer. "Hij moet gewoon spelen. Ik weet niet of hij genoeg speelt, want bij het tweede elftal mag hij ook niet eens meer spelen. Hij komt dus weinig in het spel voor om ritme op te doen, dus het is voor hem lastig om zich in het elftal te knokken."

Lees ook: Scorende Labyad niet tevreden bij Ajax: 'Ik had het absoluut niet verwacht'