'PSV wil basis intact houden, perspectief reserves wordt bekeken na bekerblamage'

'PSV wil basis intact houden, perspectief reserves wordt bekeken na bekerblamage'

02-11-2018 06:55
116

Naast Ajax wil ook PSV de basis tijdens de winterse transferperiode per se intact houden. De Eredivisie-koploper zal wel naar het perspectief van de overige selectiespelers kijken, meldt het Eindhovens Dagblad.

De reserves maakten het trainer Mark van Bommel dinsdag bepaald niet moeilijk in het bekerduel met RKC Waalwijk (2-3). Door die nederlaag is voor een deel van de selectie de kans op speeltijd verschrompeld. Zeker als PSV geen Europese overwintering weet af te dwingen.

Donyell Malen, Érick Gutiérrez en Mauro Júnior lijken het dichtst tegen de basis aan te schuren. Een aantal spelers dat buiten de boot van PSV 1 valt (Obispo, Lundqvist, Rigo, Mauro, Van Osch, Romero, Gakpo en Malen) kan nog minuten bij Jong PSV maken, maar mogelijk is voor sommigen een verhuur de beste optie. Ook Bart Ramselaar (22) en Erick Gutiérrez (23) zijn nog inzetbaar in de Keuken Kampioen Divisie, al mogen zij dan niet te vaak voor het eerste elftal zijn uitgekomen.

Trent Sainsbury, Aziz Behich, Eloy Room en Nicolas Isimat-Mirin dreigen nauwelijks nog aan de bak te komen, als er zich geen blessures en schorsingen voordoen. Het ED meldt dat een transfer van Isimat-Mirin in januari wellicht de beste optie is, nu zijn contract in juni afloopt.

Mogelijk wordt het ook nog een hele klus voor PSV om de basis te behouden. Met name de ontwikkeling van Steven Bergwijn is bij de rijke Premier League-clubs opgevallen. Ook Hirving Lozano staat in de boekjes van veel topscouts. Als er interessante aanbiedingen binnenstromen en zij zien een transfer zitten, dan zal PSV bedingen dat ze het seizoen in Eindhoven afmaken.