'We zijn Van Bommel dankbaar, alsof PSV tegen plaatselijke fanfare moest spelen'

'We zijn Van Bommel dankbaar, alsof PSV tegen plaatselijke fanfare moest spelen'

02-11-2018 07:14
93

RKC Waalwijk zorgde dinsdag voor een grote bekersensatie door Eredivisie-koploper PSV uit te schakelen. Verdediger Henrico Drost (31) van de eerstedivisionist geniet nog na.

"Het heeft er aardig in gehakt, de wedstrijd tegen PSV. Maar mooi was het", zegt Drost in het Algemeen Dagblad. "Wie had dat gedacht: dat wij de eerste Nederlandse club zouden zijn waarin PSV zich verslikt. Tegen het A-team van PSV was de kans op verlies 95% geweest. Nou, laat ik niet overdrijven: 98%. We zijn Mark van Bommel erg dankbaar dat hij de reserves liet spelen."

Wedden

Meer odds

Doelman Etienne Vaessen van RKC noemde het zelfs respectloos van de Eindhovenaren. "Zo voelde het wel een beetje, ja. Alsof ze tegen de plaatselijke fanfare moesten voetballen. Voor ons was het alleen maar een mooie motivatie. En het was nog verdiend ook."

Voor RKC gloort na de stunt nog steeds de bekerwinst en Europees voetbal. "Nou! Staan we niet meer in één rijtje met Inter en Barcelona, maar spelen we wellicht tegen ze. Ze zijn gewaarschuwd na dinsdag", grapt Drost.