'We hebben Cassierra natuurlijk niet voor niets van Ajax gehuurd'

'We hebben Cassierra natuurlijk niet voor niets van Ajax gehuurd'

02-11-2018 12:38
38

Mateo Cassierra wacht nog op zijn eerste Eredivisie-doelpunt in dienst van FC Groningen. Danny Buijs, trainer van de hekkensluiter, ziet dat de Ajax-huurling van nature geen échte killer is.

Cassierra hielp vorige week tegen PSV (1-2) de nodige kansen om zeep. De Colombiaan geniet desondanks het vertrouwen van Buijs. "We hebben hem natuurlijk niet voor niets van Ajax gehuurd. Dat hij vorige week enkele mogelijkheden miste, heeft denk ik te maken met een stukje ritme", zegt de Groningen-trainer tegen het Dagblad van het Noorden.

"Verder is het voor een aanvaller lekker als de ban een keer wordt gebroken met een doelpunt. Dan gaat het vanzelf makkelijker. Dat is soms iets ongrijpbaars."

Buijs ziet tegelijkertijd dat Cassierra, die vrijdagavond weer in de Groningen-basis staat tegen Excelsior, van nature geen absolute killer is. "Hij is meer een voetballende speler, die van de drie kansen niet snel 100 procent zal raken. In die zin is hij geen type Huntelaar, maar scoren kan hij zeker. Ik verwacht ook niet anders van jongens die op die posities staan."