Ten Hag prijst bankzitter Ajax: Hij toont dat hij meer is dan een basisspeler

Ten Hag prijst bankzitter Ajax: "Hij toont dat hij meer is dan een basisspeler"

Gepubliceerd: vrijdag 2 november 2018 om 13:40vr 02-11-2018 om 13:40

Erik ten Hag vindt het niet gek dat Donny van de Beek ontevreden was met zijn reserverol. Opvallend genoeg speelt de Ajax-middenvelder sinds een interview van zijn zaakwaarnemer Guido Albers bijna alles.

Albers liet weten dat Van de Beek in belangstelling staat van veel Europese topclubs en zou kunnen vertrekken. "Welke speler is wel tevreden als die wissel staat?", repliceert Ten Hag op de persconferentie voor Willem II-thuis. "Jullie willen graag oppoken hoe ontevreden een speler wel niet is."

"Het is heel normaal dat je bij een topclub meer dan elf basisspelers hebt. Als je er dan een keer buiten staat, zul je dat moeten accepteren", vervolgt de Ajax-trainer. "Ik denk dat hij er op die manier mee is omgegaan. Op de momenten dat het team hem nodig had, stond hij er altijd. Dan bracht hij de kwaliteit die we eisen. Prima."

Neres
Ten Hag liet zich ook uit over David Neres, die de laatste weken juist op de bank zit. "Natuurlijk verdient hij een plek in de basis, maar ik kan er maar elf opstellen. Het kan per wedstrijd verschillen."

Neres was woensdag één van de kartrekkers tegen Go Ahead Eagles. "Heel goed voor de kleedkamer dat hij dit signaal afgeeft. Hij toont dat hij meer is dan een basisspeler, dat hij echt dus echt wat toevoegt. Hij zit niet bij de pakken neer, straalt plezier uit en nog belangrijker: hij levert kwaliteit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws