Update: PSG reageert op Verratti-incident: boete voor gearresteerde Italiaan

Update: PSG reageert op Verratti-incident: boete voor gearresteerde Italiaan

02-11-2018 15:38
17

Paris Saint-Germain-middenvelder Marco Verratti heeft de nacht van dinsdag op woensdag in de cel moeten doorbrengen, schrijft France Football. De 25-jarige Italiaan werd in de Franse hoofdstad aangehouden vanwege rijden onder invloed.

Verratti blijkt flink over de schreef te zijn gegaan. Volgens France Football had hij een alcoholpromillage van 0,49 in zijn bloed, terwijl 0,2 de maximaal toegestane hoeveelheid is. De 27-voudig Italiaans international moest ontnuchteren in een politiecel en werd enkele uren later weer vrijgelaten. Naar verwachting zal zijn rijbewijs voor lange tijd ingetrokken worden. PSG lijkt hem bovendien een flinke boete te gaan geven naar aanleiding van het incident.

Wedden

Meer odds

Verratti is zeker niet de eerste profvoetballer die met alcohol op achter het stuur kruipt. Eind augustus nog werd Tottenham Hotspur-doelman Hugo Lloris opgepakt door de Londense politie vanwege rijden onder invloed. De Fransman kreeg een rijontzegging van twintig maanden én een boete van liefst 55 duizend euro.

Update 15.38: Paris Saint-Germain heeft vrijdagamiddag via de officiële kanalen gereageerd op de aanhouding van Verratti. De Italiaan heeft na zijn vrijlating zijn excuses aangeboden aan het clubbestuur en trainer Thomas Tuchel, maar komt er niet zonder boete vanaf. PSG houdt een gedeelte van zijn maandsalaris in, maar laat niet weten hoe hoog de boete precies uitvalt.