Polak op het matje geroepen door bestuur: 'Als je naar Ajax kunt, zeg je dan nee?'

Polak op het matje geroepen door bestuur: 'Als je naar Ajax kunt, zeg je dan nee?'

02-11-2018 15:52
22

Sjaak Polak heeft donderdagavond een groot gedeelte van de training van zijn club SJC over moeten slaan. Het bestuur van de Derde Divisie-club wilde met de oud-prof in gesprek naar aanleiding van enkele uitlatingen in de media.

Polak was een kandidaat om trainer te worden bij tweededivisionist VV Katwijk, dat echter voor Jan Zoutman koos. De 42-jarige Hagenaar stak zijn teleurstelling over deze beslissing niet onder stoelen of banken en moest tekst en uitleg geven aan het bestuur van SJC. "Natuurlijk word je op je vingers getikt", reageert Polak in gesprek met Omroep West. "Ik zeg altijd maar: als je naar Ajax kunt, ga je dan nee zeggen? Hetzelfde met Katwijk: ga je dan nee zeggen? Gelukkig begrijpen ze me echt wel bij de club."

Het gesprek duurde zo lang dat Polak pas het veld op kon toen zijn spelers al halverwege de training waren. "Er zijn een aantal dingetjes besproken, maar daar kan ik verder niet veel over zeggen." De ex-prof denkt niet dat zijn positie onder druk staat. "Ik heb ambitie. Als je dat niet mag uitspreken, dan weet ik het ook niet. Maar ik heb nooit negatief gesproken over de club."