Koeman doet het anders dan Cocu: 'Dit is hoe Fenerbahçe hoort te spelen'

Koeman doet het anders dan Cocu: 'Dit is hoe Fenerbahçe hoort te spelen'

02-11-2018 18:27
43

Erwin Koeman begint vrijdagavond aan zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Fenerbahçe. Opvallend is dat hij het in de topper tegen Galatasaray het over een totaal andere boeg gooit dan de ontslagen Phillip Cocu.

Koeman kiest tegen Galatasaray voor een andere formatie en opstelling en lijkt van plan veel aanvallender te spelen dan Fenerbahçe onder Cocu deed. Mathieu Valbuena kwam onder Cocu amper aan de bak. Koeman geeft de kleine Fransman juist een basisplek. Op Twitter regent het positieve reacties over de opstelling van Koeman tegen Galatasaray.

Toegegeven: Fenerbahçe kampt met blessures en schorsingen, maar Koeman geeft toe dat het opstellen van Valbuena een tactische beslissing is. "Een verrassing? Voor mij is dit geen verrassing. Dit is hoe Fenerbahçe hoort te spelen", zegt hij tegen BeIN Sports.

Cocu werd afgelopen zondag na de wedstrijd tegen Ankaragücü in de kleedkamer ontslagen. Zijn assistenten Koeman en Chris van der Weerden mochten opvallend genoeg echter aanblijven. Cocu heeft zich in de pers nog niet laten horen na zijn ontslag.