FC Groningen boekt cruciale zege in spectaculair treffen: primeur voor spitsenduo

FC Groningen boekt cruciale zege in spectaculair treffen: primeur voor spitsenduo

02-11-2018 21:52
27

FC Groningen heeft na zeven wedstrijden zonder overwinning weer eens de volle buit gepakt. De ploeg van Danny Buijs verwees NAC Breda naar de laatste plek in de Eredivisie na een 2-4 overwinning bij Excelsior.

De doelpunten vielen makkelijk in Kralingen: voor rust moest de stadionspeaker al drie keer in actie komen. De van een blessure herstelde Mimoun Mahi zorgde voor 0-1 na uitstekend voorbereidend werk van Ludovit Reis en Ritsu Doan knalde niet veel later de tweede treffer binnen na een uitstekende aanname. Ryan Koolwijk zorgde met een kunststukje voor de aansluitingstreffer: de geroutineerde linkspoot gooide er na een corner van Luigi Bruins een heuse halve omhaal uit.

Kort na rust bracht FC Groningen de marge weer naar twee: Ajax-huurling Mateo Cassierra tekende met een fraaie knal van afstand voor zijn eerste doelpunt in het groen-wit. Excelsior kreeg na inmenging van de VAR een strafschop en Bruins bracht de spanning terug: 2-3. Invaller Jannik Pohl besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd: ook de Deen maakte zijn eerste doelpunt namens FC Groningen, op aangeven van Deyovaisio Zeefuik.

FC Groningen staat nu op zeven punten: twee meer dan NAC en twee minder dan nummer 16 FC Emmen. Excelsior blijft op twaalf punten staan en laat de kans liggen om op een gedeelde vijfde plek te komen.