Sparta dendert door, zes op rij voor Veldwijk, nederlaag voor PSV-beul RKC

02-11-2018 21:59
42

Sparta heeft een week na het veroveren van de eerste periodetitel ook de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie gepakt. De Kasteelheren boekten in Maastricht een 0-2 overwinning op bezoek bij MVV.

Lars Veldwijk was wederom de gevierde man bij de Rotterdammers. De aanvoerder kopte al na vijf minuten raak uit een corner en scoorde in zijn zesde wedstrijd op rij. Na die vroege treffer bleef het nog lang spannend in De Geusselt, maar in de slotfase was het opnieuw Veldwijk die toesloeg. De spits schroefde zijn seizoenstotaal op naar tien en zit topscorer Ferdy Druijf (Jong AZ) op de hielen. Sparta staat in elk geval voor twee dagen bovenaan: Go Ahead Eagles kan de koppositie zondag heroveren, wanneer het wint bij Telstar.

FC Twente blijft in het spoor van Sparta na een ruime zege op PSV-beul RKC Waalwijk. De Tukkers hadden de buit voor rust al binnen: Peet Bijen werkte de 1-0 binnen uit een corner en Aitor Cantalapiedra. Michaël Maria kreeg in de slotfase alle gelegenheid om de 3-0 aan te tekenen. Dylan Seys redde in de blessuretijd de eer tegen zijn oude-club: 3-1.

Almere City klom naar een vierde plek na een zege bij hekkensluiter Helmond Sport. Bodi Brusselers zette de Brabanders nog op voorsprong, maar de Italiaan Edoardo Soleri zorgde met twee treffers voor de 1-2 zege.

SC Cambuur en Jong Ajax zorgden voor veel spektakel: Justin Mathieu zette de Leeuwarders met twee treffers op een 2-0 voorsprong tegen de regerend kampioen. Cambuur leek na twee gele kaarten van Jong Ajax-verdediger Sven Botman op rozen te zitten, maar doelpuntenmaker Mathieu moest in de slotfase ook gaan douchen. Noa Lang bracht de spanning terug, maar Jong Ajax wist niets meer te doen aan de 2-1 achterstand.