PSG slaat 'aanval' van Lille af en zet nummer twee op elf (!) punten afstand

02-11-2018 22:40
14

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond de Ligue 1-topper tegen Lille in zijn voordeel beslist. De nummer twee van de ranglijst hield PSG lange tijd op 0-0, maar uiteindelijk stonden de Parijzenaars 'gewoon' weer met de volle buit in handen.

De twaalfde (!) zege van het seizoen kreeg pas in de slotfase vorm. Lille verdedigde compact en gaf nauwelijks grote kansen weg. Twintig minuten voor tijd stond er nog steeds een 0-0 stand op de borden, maar toen stond het superduo op. Neymar gaf een steekpass op Kylian Mbappé, die de bal met een beetje geluk precies goed voor zijn voeten kreeg en schitterend raak schoot van buiten het strafschopgebied: 1-0.

Lille kwam deze klap niet meer te boven en moest in de slotfase ook nog de 2-0 van Neymar toestaan: de duurste speler ter wereld had na een korte combinatie met Mbappé ruimte om uit te halen en verschalkte doelman Mike Maignan met een harde schuiver. In de zeven minuten (!) durende blessuretijd wist Nicolas Pépé nog een strafschop langs doelman Gianluigi Buffon te schieten, maar PSG haalde de eindstreep met een 2-1 voorsprong.

PSG heeft na twaalf competitiewedstrijden nog geen punt laten liggen. 'Naaste belager' Lille heeft liefst elf punten minder en moet zijn tweede plaats mogelijk delen met Montpellier, dat zondagavond nog speelt tegen Olympique Marseille.