Kieft nog niet helemaal overtuigd: Vijftig miljoen? Ja, maar dat was tijdelijk

Kieft nog niet helemaal overtuigd: "Vijftig miljoen? Ja, maar dat was tijdelijk"

03-11-2018 07:57
32

Wim Kieft lijkt nog niet helemaal overtuigd van Kasper Dolberg. Aan de 21-jarige Ajax-spits kleeft een hoog verwachtingspatroon, maar Kieft weet niet of hij dat terecht vindt. 

"Als je ziet hoe hij was..Dat was ongelooflijk. Hij heeft gewoon bijna een jaar niet gespeeld, hè", vertelt Kieft bij Veronica Inside. "Dat moet je niet onderschatten. Die tijd krijg je niet, maar die heb je uiteindelijk wel nodig. Plus, er is een enorm verwachtingspatroon bij hem. Of dat nou helemaal terecht is, weet ik nog steeds niet." Naar verluidt kon Ajax vorige zomer vijftig miljoen euro voor Dolberg krijgen. "Vijftig miljoen? Ja, maar dat was tijdelijk."

Kieft ziet dat Hakim Ziyech en Dusan Tadic hun rol binnen Ajax goed oppakken. "Ziyech en Tadic doen het echt geweldig, hoor. Het is in eerste instantie niet dat je moet verwachten dat ze hem voorgeven. Ze gaan altijd naar binnen en willen altijd de steekbal geven, of zelf schieten. Het is voor die jongen (Dolberg, red.) nog wel lastig. Iedereen zakt in tegen Ajax, dus die ruimtes zijn ook voor Dolberg beperkt."

Klaas-Jan Huntelaar moet het sinds de rentree van Dolberg doen met een plek op de bank. Kieft prijst de waarde van de routinier, maar denkt dat het verwachtingspatroon rond hem nu een stuk lager is. "Je mag niet zoveel verwachten van Huntelaar. Hij is 35. Aan het begin van het seizoen was hij heel belangrijk in de Champions League-wedstrijden."