Schaken (36) negatief in het nieuws: Ik heb me heel kort laten gaan

Schaken (36) negatief in het nieuws: "Ik heb me heel kort laten gaan"

Gepubliceerd: zaterdag 3 november 2018 om 10:02za 03-11-2018 om 10:02

Ruben Schaken kwam vorige week in het nieuws omdat hij tijdens een duel van zijn club HBS een rode kaart pakte. Na zeventig minuten moest de aanvaller weg nadat hij een tegenstander bij het hoofd greep.

Schaken (36) legt aan ELF Voetbal uit wat er aan de hand was. "Het was niet slim", geeft Schaken toe. "Ik heb de hele wedstrijd trappen gehad en ook een paar van achteren. Je wordt weinig tot niet beschermd door de scheidsrechter. Dat weet je als je een bepaalde naam hebt."

Schaken kreeg rood, maar vindt de reactie van zijn tegenstander overdreven. "Ik heb me heel kort laten gaan. Ik keek het terug en het viel reuze mee. Hij ging rollen als Neymar. Ik wilde hem vastpakken en hij gaat rollen en draaien. Dat hij me van het veld stuurt, is logisch. Daarvoor loop ik lang genoeg mee. Ik hoop dat de straf meevalt. Het opstootje ziet er niet ernstig uit. Die jongen heeft ook de wedstrijd uitgespeeld."

Het contract van Schaken loopt na dit seizoen af. Hij weet dus niet of het duel met HSC'21, waarin hij dus rood kreeg, zijn laatste was. "Mijn contract loopt tot de winter. Ik laat het allemaal over aan HBS. Als ze wat willen, moeten ze komen. Als ze niks willen, ook even goede vrienden. Dat komt wel goed."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws