'Nieuwe trainersklus lonkt voor Bosz na serieuze gesprekken van een paar uur'

'Nieuwe trainersklus lonkt voor Bosz na serieuze gesprekken van een paar uur'

Gepubliceerd: zaterdag 3 november 2018 om 11:07za 03-11-2018 om 11:07

Peter Bosz is serieus in beeld om de nieuwe trainer te worden van Sporting Portugal. President Frederico Varandas van de Portugezen is naar Amsterdam gevlogen en heeft daar lang met Bosz gesproken. Sporting ontsloeg José Peseiro vrijdag.

Dat melden Portugese media, waaronder CMTV en O Jogo. Naar verluidt zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium en is de kans dat Bosz de nieuwe trainer van Sporting wordt serieus aanwezig. Varandas werd afgelopen vrijdag gespot op het vliegveld van Lissabon. Portugese media leggen niet alleen de link met Bosz (54), maar claimen zelfs dat hij serieus in beeld is.

Bosz en Varandas hebben uren gesproken over een eventuele samenwerking bij Sporting. Duidelijk is niet hoe het er nu voor staat. Bosz zit zonder club, nadat hij vorig jaar december werd ontslagen bij Borussia Dortmund. In het seizoen 2016/2017 presteerde hij het om met Ajax de finale van de Europa League te halen. Daarvoor was hij als trainer werkzaam bij Maccabi Tel Aviv, Vitesse, Heracles Almelo, De Graafschap en AGOVV.

Als Bosz in zee gaat met Sporting, wordt hij herenigd met Nemanja Gudelj. Gudelj werd onder Bosz verbannen naar de reservebank bij Ajax en sprak deze week tegenover ELF Voetbal over zijn samenwerking met de trainer, die in de winter van 2017 ten einde kwam. Ook Bas Dost en Luc Castaignos staan onder contract bij Sporting.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws