Kuwas: 'Beckham en Messi zijn het. Janssen was het en Lasse Schöne is het'

Kuwas: 'Beckham en Messi zijn het. Janssen was het en Lasse Schöne is het'

03-11-2018 11:35
31

De vrije trap van Brandley Kuwas is dit seizoen een groot wapen van Heracles Almelo. Een specialist durft de aanvaller zich echter niet te noemen.

"Lionel Messi en David Beckham zijn specialisten", zegt Kuwas in TC/Tubantia. "Theo Janssen was het in Nederland en Lasse Schöne is het. Zij schieten altijd op goal, niet naast of over. Bij mij gaat de bal nog weleens over, soms ook huizenhoog, zoals woensdag tegen Vitesse."

Tegen FC Groningen scoorde Kuwas uit een vrije trap en in het duel met PEC Zwolle raakte hij de lat. "Tegen PEC zat de doelman er bij mijn eerste vrije trap net bij en het tweede schot zwabberde niet genoeg. Ik vind het moeilijk om te zeggen of ik een specialist ben, maar ik vind het wel een heerlijk gevoel als ik achter de bal mag gaan staan."

Kuwas traint niet vaak op vrije trappen, geeft hij toe. "Ik trap na de trainingen zo'n tien tot vijftien ballen per week. Dat doe ik met Lerin Duarte. Als je er veel op gaat trainen, wordt het ongetwijfeld beter, maar er zit een risico in voor mij. Ik ga het dan misschien zo perfectioneren dat ik me te veel ga focussen. Dan gaat het ten koste van mijn kracht: lekker laten zwabberen die bal - die zijn lastig te houden."