Nóg twee Nederlanders gelinkt aan Sporting-vacature: Rijkaard en De Boer genoemd

Nóg twee Nederlanders gelinkt aan Sporting-vacature: Rijkaard en De Boer genoemd

03-11-2018 13:14
27

Sporting Portugal lijkt in de zoektocht naar een nieuwe trainer op de Nederlandse markt te zijn uitgekomen. Niet alleen Peter Bosz, maar ook Frank de Boer en Frank Rijkaard worden in de Portugese media gelinkt aan de vacature in Lissabon.

De club van Bas Dost zette trainer José Peseiro vrijdagavond aan de dijk en zou inmiddels al gesprekken hebben gevoerd met Bosz. Correio da Manha beweert echter dat ook De Boer en Rijkaard serieuze kandidaten zijn. Volgens het medium heeft voorzitter Frederico Varandas al een reeks gesprekken achter de rug en gaat de club op korte termijn een keuze maken tussen de twee.

Beide voormalig Oranje-internationals zitten momenteel zonder club. De Boer was voor het laatst actief bij Crystal Palace, waar hij in september 2017 ontslagen werd. Rijkaard zit zelfs al vijf jaar zonder werk: in 2013 vertrok hij als bondscoach van Saudi-Arabië. De 56-jarige oud-verdediger stond in het voorjaar van 1988 onder contract bij Sporting, maar zou nooit een officiële wedstrijd spelen.

Lees ook: 'Nieuwe trainersklus lonkt voor Bosz na serieuze gesprekken van een paar uur'