Manchester United voorkomt puntenverlies in blessuretijd na slippertje van Aké

03-11-2018 15:23
36

Manchester United heeft zaterdagmiddag op het tandvlees gewonnen bij Bournemouth. De ploeg van manager José Mourinho leek op bezoek bij de verrassende subtopper twee punten te verspelen, maar Marcus Rashford besliste in de blessuretijd anders na een ongelukkig momentje van Nathan Aké.

Mourinho zorgde voor een verrassing aan de Zuid-Engelse kust: Romelu Lukaku werd niet in de wedstrijdselectie opgenomen. Zonder de Belgische spits begonnen The Red Devils dramatisch aan de wedstrijd. Bournemouth blies een aanvankelijk afgeslagen aanval nieuw leven in en Callum Wilson kon volkomen vrij de 1-0 achter David de Gea schieten.

Nog voor rust was die achterstand echter weer gerepareerd. Na een vlotte aanval over rechts werd Anthony Martial bediend door Alexis Sánchez. De Fransman schoot vervolgens gedecideerd binnen: 1-1. Rashford leek in de tweede helft twee gouden kansen op de winnende treffer te missen. Nadat doelman Asmir Begovic zijn doel had verlaten, schoot Rashford eerst tegen Aké op en zag hij daarna hoe David Brooks de bal nog net voor de lijn weghaalde.

In de blessuretijd was het echter alsnog raak: Aké sprong knullig onder een voorzet van Paul Pogba door en Rashford frommelde de bal voorbij Begovic. The Mancunians komen in punten gelijk met Bournemouth en staan nu op een gedeelde zesde plek.