'Doodsbedreiging' voor Jörgensen: 'Bleek uiteindelijk een ventje van 12 te zijn'

'Doodsbedreiging' voor Jörgensen: 'Bleek uiteindelijk een ventje van 12 te zijn'

03-11-2018 16:37
25

Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen is weer helemaal terug na hardnekkig blessureleed en privéproblemen. De Deen onderstreepte donderdagavond zijn uitstekende vorm met drie doelpunten in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Honderd procent tevreden was hij echter niet. "Die hattrick tegen ADO, dat voelde wel lekker. Maar weet je wat het is? Ik was ook nog kwaad op mezelf. Ik had in de openingsfase tweemaal moeten scoren", vertelt de Eredivisie-topscorer van 2016/2017 aan het Algemeen Dagblad. Na die eerste twee kansen begon Jörgensen heel even te twijfelen. "Dat gaf inderdaad een gevoel van 'sta ik er alweer of niet'. Maar goed, dan zie je dat het in het voetbal apart werkt. Uiteindelijk maak ik toch drie goals."

Afgelopen zomer zag de wereld er nog heel anders uit. Mede doordat Jörgensen een penalty miste tegen Kroatië, werd Denemarken op het WK uitgeschakeld door de latere finalist. De Feyenoorder moest het bekopen met een doodsbedreiging via internet. De Deense bond wilde aangifte doen, maar Jörgensen kon er wel om lachen. "Ik was op vakantie en van mij hoefde het niet. Het was helemaal niet serieus joh. Maar uiteindelijk bleek het om een ventje van twaalf jaar te gaan."