In het kort: Henry nog altijd zonder zege, Hertha hard onderuit

03-11-2018 21:52
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Monaco onderuit in Reims
Thierry Henry heeft met zijn AS Monaco nog niet kunnen winnen in de competitie. De Monegasken moesten met 1-0 hun meerdere erkennen in Reims. Monaco had vanaf het begin niets te vertellen in Reims en de vierentwintigste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Mathieu Cafaro. Na de pauze kregen zowel Alaixys Romao (Reims) en Pele (Monaco) een rode kaart. Ook met tien tegen tien werd de ploeg van Henry niet gevaarlijk.

Ruime nederlaag Hertha BSC
Hertha BSC is op eigen veld met 0-3 onderuit gegaan tegen RB Leipzig. Al vroeg in de wedstrijd zette Timo Werner de bezoekers op voorsprong. Na rust tekende Werner voor zijn tweede treffer, waarna Matheus Cunha de eindstand bepaalde op 0-3. Bij Hertha stond Karim Rekik negentig minuten in de basis, terwijl Javairo Dilrosun na een klein uur als invaller in het veld kwam.

AS Roma verspeelt punten
In de uitwedstrijd tegen Fiorentina is AS Roma niet verder gekomen dan 1-1. Daarmee is het gat met de top van de Serie A groter geworden. De thuisploeg kwam via een benutte strafschop van Jordan Veretout op voorsprong, waarna de Romeinen in de achtervolging moesten. Met invaller Kluivert (hij kwam tien minuten na rust in het veld) kwam Roma nog wel tot 1-1: Alessandro Florenzi tekende voor de gelijkmaker.

Leicester City wint na emotionele week
Leicester City mag drie punten bijschrijven na het treffen met Cardiff City, maar zal vooral blij zijn dat een dramatische week positief is afgesloten. Een week geleden stortte een helikopter met vijf man, waaronder de eigenaar van Leicester City, neer. Niemand overleefde het voorval, waarna emotionele dagen aanbraken voor de club. Op bezoek bij Cardiff was een treffer van Demarai Gray zaterdag genoeg voor de zege: 0-1.

Everton verslaat Brighton en Jahanbakhsh
Everton heeft een 3-1 zege geboekt op Brighton & Hove Albion. Richarlison, een van de topaankopen van Marcel Brands, was met twee doelpunten opnieuw goud waard voor zijn club. Bij Brighton stond Alireza Jahanbakhsh in de basis, terwijl Jürgen Locadia de hele wedstrijd op de bank bleef. Davy Pröpper ontbrak met een blessure.

Overige Premier League-uitslagen:
West Ham United - Burnley: 4-2
Newcastle United - Watford: 1-0

Inter maakt er vijf tegen Genoa
Internazionale kende een zorgeloze middag tegen Genoa. Op eigen bodem werd al voor rust afstand genomen van de Serie A-middenmoter: het was de basis voor een 5-0 overwinning. Door de zege staat de club drie punten achter op koploper Juventus, maar De Oude Dame komt later dit weekend nog in actie. Nummer drie Napoli heeft eveneens een achterstand van drie punten op Juventus.