LIVE-discussie: Stengs maakt Eredivisie-rentree, De Graafschap gaat verdedigen

LIVE-discussie: Stengs maakt Eredivisie-rentree, De Graafschap gaat verdedigen

03-11-2018 19:55
8

Calvin Stengs maakte in het bekerduel tegen VVV-Venlo zijn rentree bij AZ en start zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap in de basis. De bezoekers uit Doetinchem proberen het de Alkmaarders met vijf verdedigers lastig te maken.

Bij AZ valt de basisplaats voor Calvin Stengs op. De buitenspeler, die vorig jaar in de eerste wedstrijd van het seizoen zwaar geblesseerd raakte, maakte in het bekerduel tegen VVV-Venlo al zijn opwachting en staat nu in de basis bij de Alkmaarders. Albert Gudmundsson, die de laatste wedstrijden in de basis startte namens AZ, is het kind van de rekening.

Mats Seuntjes krijgt weer een kans in de spits bij AZ. Woensdag verving hij Bjorn Johnsen al in de punt tegen VVV en trainer John van den Brom probeert het dus weer met Seuntjens als aanvalsleider. Johnsen zit wel op de bank bij de Alkmaarders.

De Graafschap start in een 5-3-2 opstelling en trainer Henk de Jong verwijst aanvaller Daryl van Mieghem daardoor naar de bank. De buitenspeler komt normaal gesproken wel in actie wanneer de Doetinchemmers met drie aanvallers opereren, maar in het nieuwe systeem is er geen plaats voor Van Mieghem. 

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsjo, Koopmeiners, Til; Stengs, Seuntjens en Idrissi.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Bakker, Klaasen; Serrarens en El Jebli.