Van Bommel over late invalbeurt Ramselaar: 'Wedstrijd vroeg om een wissel'

Van Bommel over late invalbeurt Ramselaar: 'Wedstrijd vroeg om een wissel'

03-11-2018 21:30
126

PSV won zaterdagavond moeizaam van Vitesse (1-0). Hoewel de Eindhovenaren een groot deel van de wedstrijd met een man meer speelden, vond trainer Mark van Bommel dat zijn ploeg het goed heeft gedaan. Verder verklaarde hij de late invalbeurt van Bart Ramselaar.

"Ik vind dat ze gedisciplineerd gespeeld hebben, zeker nadat we tegen tien man kwamen", aldus Van Bommel voor de camera van FOX Sports. "Je ziet vaak dat je dan andere dingen gaat doen dan je normaal doet. Dat hebben we geduldig gedaan en dan moet je proberen hetzelfde doen als tegen tien man. En dat is niet zo makkeljk." Van Bommel erkende dat PSV niet tot heel veel kansen kwam, maar vond wel dat PSV de beste kansen kreeg. "Ik ben blij dat we gewonnen hebben", concludeerde de oefenmeester.

Opvallend was dat Van Bommel vlak voor het einde van de wedstrijd besloot om Ramselaar nog te brengen, de man die hij eerder deze week in de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk nog naar de kant haalde. "Bart heeft dinsdag een ongelukkige wedstrijd gespeeld, net als alle anderen en ik heb Bart eruit gehaald. Dan kun je vragen: waarom laat je hem anderhalve minuut invallen? De wedstrijd vroeg erom om een wissel te plaatsen, om de wedstrijd over de streep te trekken", aldus Van Bommel.