Mats Seuntjens schenkt AZ eerste competitiezege sinds september

03-11-2018 22:39
10

AZ heeft in een moeizame wedstrijd afgerekend met De Graafschap. De ploeg van John van den Brom klopte de ultradefensieve formatie uit Doetinchem met 1-0 door een prima goal van Mats Seuntjens. Daardoor wint AZ voor het eerst in de Eredivisie sinds 23 september.

AZ had overduidelijk moeite om door de Doetinchemse muur heen te breken en probeerde het in eerste instantie veelvuldig met pogingen van afstand. Maar liefst zes keer schoot een AZ'er van buiten het strafschopgebied op het doel van Hidde Jurjus, maar geen van die schoten dwong de doelman tot een redding.

Door de impulsen van Idrissi kreeg ook Mats Seuntjens na een half uur spelen een mogelijkheid om de score te openen, maar hij kwam een teenlengte tekort om de scherpe voorzet van zijn ploeggenoot binnen te lopen. Idrissi zelf mikte vlak voor rust ook in de handschoenen van Jurjus. Aangezien De Graafschap amper over de middellijn kwam, was de 0-0 ruststand een logisch gevolg.

De Doetinchemmers hielden het uitstekend dicht en kwamen pas in de problemen toen ze in minuut 67 met iets te veel mensen naar voren liepen. AZ counterde met drie man richting Jurjus, maar het beslissende passje van Stengs was niet op maat. Die kans was wel de opmaat voor een goede fase van AZ. Idrissi slaagde er echter niet in om een aantal kansen tot doelpunt te promoveren.

Dat deed Mats Seuntjes een kwartier voor tijd wel. Hij nam een intelligent passje van Fredrik Midtsjo goed mee en via de binnenkant van de paal belandde zijn schot in het doel: 1-0. De Graafschap moest daardoor wel uit de verdedigende stellingen, maar zelfs met een extra aanvaller kwamen er geen Doetinchemse kansen meer. Het slotakkoord had dan ook voor AZ moeten zijn, maar Idrissi verprutste een grote kans na een fenomenale steekbal van Seuntjens.