Spurs beleeft op bezoek bij Wolves een goede generale voor PSV

03-11-2018 22:49
16

Tottenham Hotspur heeft een goede generale beleefd voor het Champions League-duel met PSV van dinsdag. Spurs won op bezoek bij Wolverhampton Wanderers met 2-3. De Londenaren kwamen met 0-3 voor en trokken in een moeizame tweede helft de zege over de streep.

Binnen het half uur stond Tottenham al op een 0-2 voorsprong bij Wolverhampton. Eerst slaagde Erik Lamela erin om na een slim balletje van Heung-Min Son Wolves-keeper Rui Patricio te passeren en daarna kopte Lucas Moura een voorzet van Kieran Trippier tegen de touwen.

Toch lieten de Wolves zich in eigen stadion allesbehalve onbetuigd. Raúl Jimenez, de Mexicaanse spits van Wolverhampton, dacht tien minuten voor rust de aansluitingstreffer te maken. Zijn goal werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak na de rust wist Hugo Lloris zich te onderscheiden. De Franse doelman hield met knappe reflexen Jimenez, Helder Costa en Ruben Neves van scoren af. Waar Wolves vergat om te scoren deed Spurs dat wel. Wie anders dan Harry Kane tikte een rebound binnen: 0-3.

Toch was de wedstrijd daarmee nog niet beslist. Een tweetal strafschoppen voor de thuisploeg, benut door Neves en Jimenez, bracht de hoop terug in de harten in Wolverhampton. Een spannende slotfase was het gevolg, maar Spurs gaf de zege niet meer uit handen.