Barcelona komt met schrik vrij bij Rayo Vallecano: Suarez scoort twee keer

03-11-2018 22:46
18

FC Barcelona heeft in een knotsgekke wedstrijd drie punten gepakt. Op bezoek bij Rayo Vallecano zagen de Catalanen een 0-1 voorsprong omgebogen worden in een 2-1 achterstand, maar uiteindelijk pakte de ploeg van Ernesto Valverde ging er uiteindelijk alsnog met drie punten vandoor.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Barca, dat het nog altijd moet stellen zonder de geblesseerde Lionel Messi. Al na tien minuten tekende Luis Suarez voor de openingstreffer. Zodoende leek Barcelona een makkelijke avond tegemoet te gaan.

De Catalanen kwamen echter bedrogen uit: tien minuten voor rust tekende José Pozo voor de gelijkmaker met een schot vanuit de tweede lijn. Na rust zorgde een invaller van de thuisploeg zelfs voor de 2-1. Raúl de Tomás kopte op de paal, waarna Álvaro García de rebound tot doelpunt promoveerde.

Daardoor moest Barcelona alle zeilen bijzetten om drie punten over te houden aan de ontmoeting met Rayo Vallecano, maar het moest oppassen dat de thuisploeg de marge niet vergrootte in de tegenstoot. Invaller Ousmane Dembélé tekende drie minuten voor tijd toch voor de gelijkmaker. In de laatste minuut tekende Suarez zelfs voor de winnende treffer.