Zoet geeft tip aan andere goalies: 'Soms beter dan bij doel te pielen met de bal'

Zoet geeft tip aan andere goalies: 'Soms beter dan bij doel te pielen met de bal'

03-11-2018 23:49
49

Jeroen Zoet gaf na afloop van de gewonnen wedstrijd van PSV tegen Vitesse (1-0) toe dat hij blij was toen het laatste fluitsignaal klonk. De goalie sprak van een bevredigend resultaat in een rare week.

"Elf wedstrijden, 33 punten; dat kunnen weinig teams zeggen in Europa. Ik ben blij dat we gewonnen hadden, ondanks dat het een rare week was. Uiteindelijk gaat het om winnen en dat hebben we gelukkig gedaan", aldus de sluitpost tegenover FOX Sports.

"Vandaag hebben we in verdedigend opzicht denk ik goed gespeeld,maar door ons eigen toedoen gaven we Vitesse een aantal keer iets waardoor ze dachten dat er misschien een doelpunt inzat", vervolgt hij.

Zoet stelt verder dat hij soms bewust voor de lange bal kiest in plaats van een verdediger in te spelen. "Dat is denk ik ook een wapen waar we dit jaar en ook vorige jaren aardige kansen uit hebben gecreëerd. (...) Je moet risico's afwegen. Misschien is het af en toe beter om de problemen te verleggen dan dicht bij het doel te pielen met die bal."