Kieft analyseert: 'Zo'n bal op De Jong krijgen de spitsen van Ajax niet vaak'

Kieft analyseert: 'Zo'n bal op De Jong krijgen de spitsen van Ajax niet vaak'

04-11-2018 10:35
74

Ajax-spits Kasper Dolberg begint langzaam maar zeker weer in vorm te komen, stelt Wim Kieft tot zijn grote tevredenheid vast. De voormalig Eredivisie-topscorer verwacht veel van Dolberg.

De Deen maakte zaterdagavond tegen Willem II zijn vijfde treffer van het seizoen. Kieft hoopt dat de spits zijn indrukwekkende niveau van zijn debuutseizoen 2016/2017 weer kan halen. "Bij Dolberg zit het eraan te komen, maar het duurt lang. Ik heb die 'flits' al lang niet meer gezien", vertelt de analist zondagochtend bij De Tafel van Kees op FOX Sports. Kieft beseft echter dat Dolberg maandenlang uit de roulatie is geweest. "Hij komt van ver. Mensen onderschatten wel eens wat dat met je scherpte doet. We mogen best wat meer geduld hebben."

Kieft denkt bovendien dat de spitspositie bij Ajax lastiger in te vullen is dan die bij PSV. "Zo'n bal van de zijkant die Luuk de Jong kreeg tegen Vitesse, die krijgen de spitsen van Ajax niet zo vaak. Ziyech en Tadic komen steeds naar binnen." De oud-spits van onder meer Ajax en PSV kijkt met plezier naar De Jong. "Hij speelt veel beter dan de afgelopen twee jaar, naar zijn mogelijkheden."