'Weet nog dat hij naar me toekwam en zei: Van Basten ziet het niet in je zitten'

'Weet nog dat hij naar me toekwam en zei: Van Basten ziet het niet in je zitten'

04-11-2018 12:07
12

Voor Michael Chacon is de Eredivisie-ontmoeting tussen sc Heerenveen en FC Emmen (aftrap zondag 12.15 uur) bijzonder. De middenvelder van de ploeg uit Drenthe speelde jarenlang in de jeugdopleiding van de Friese club. Tot een doorbraak kwam het niet. 

Chacon (24) speelde van 2008 tot 2015 voor Heerenveen. "Ik weet nog dat Tieme Klompe, toen assistent-trainer van Marco van Basten, naar me toekwam. Hij zei: Marco ziet het niet in je zitten", herinnert hij zich in gesprek met de Leeuwarder Courant. 

"Toen ik in de B's speelde, had ik ook al met Tieme Klompe te maken als trainer. Hij vertelde me vaak dat ik er echt voor moest gaan, dat ik als een topsporter moest leven. Later heb ik vaak gedacht dat ik beter naar hem had moeten luisteren. Hij had gelijk. Terwijl mijn ontwikkeling stagneerde, zag ik andere jongens debuteren in het eerste."

Chacon erkent dat hij destijds 'niet de juiste mentaliteit had'. "Ik stelde mezelf geen doelen, voetbalde op de automatische piloot. En ik hield van feesten. Het besef dat alles in het teken van het voetbal moet staan als je wilt slagen als prof, is pas later gekomen. Ik ben inmiddels een veel stabieler persoon."