Wéér geen thuiszege Heerenveen na blunder Scherpen en late goal van slordig Emmen

04-11-2018 14:07
51

SC Heerenveen is er wéér niet in geslaagd om in het Abe Lenstra Stadion een overwinning te boeken in de Eredivisie. Het thuiduel met FC Emmen eindigde zondagmiddag in 1-1. Reuven Niemeijer kopte in de slotminuten raak namens de gasten, die daarmee kregen wat ze verdienden.

Dat Emmen in de eerste helft van de wedstrijd niet wist te scoren, was een klein wonder. Kansen waren er namelijk genoeg. De ploeg van trainer Dick Lukkien was echter zéér onnauwkeurig in de afronding. Een aantal overtalsituaties werd slecht of slordig uitgespeeld.

Aan de andere kant van het veld was het na een halfuur wél raak. Zeneli mocht op de rechterflank aanleggen voor een vrije trap. Waar iedereen een voorzet verwachtte, krulde de vleugelaanvaller de bal zó over Emmen-goalie Kjell Scherpen heen. Het was de zoveelste fout van de sluitpost in de voorbije weken.

In de tweede helft werd het niveau van de wedstrijd steeds matiger. Zowel Heerenveen als Emmen wist amper een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen.

In de absolute slotfase kreeg Emmen tóch nog wat het verdiende. Reuven Niemeijer kopte een corner binnen. Heerenveen wacht inmiddels al een halfjaar op een overwinning in eigen huis. De laatste thuiszege dateert van medio april. De Friese ploeg heeft nu veertien punten en blijft op de negende plek staan. Emmen staat op 10 uit 11, net als Willem II en De Graafschap.