Fortuna Sittard geeft PEC Zwolle pak slag: Diemers in voetsporen Van Bommel

Fortuna Sittard geeft PEC Zwolle pak slag: Diemers in voetsporen Van Bommel

04-11-2018 16:21
53

Fortuna Sittard heeft zondag uitstekende zaken gedaan in het rechterrijtje van de Eredivisie. In eigen huis werd PEC Zwolle met duidelijke cijfers verslagen: 3-0.

Fortuna Sittard was verrassend genoeg véél sterker dan PEC Zwolle, dat er in de eerste helft niets van bakte. Na amper twee minuten was het al raak. Finn Stokkers hielp Fortuna aan een droomstart met een schot van buiten het strafschopgebied: 1-0.

PEC Zwolle zette daar bar weinig tegenover. Alleen Mike van Duinen en Thomas Lam deden voor rust van zich spreken, maar doelman Alexei Koselev greep twee keer goed in. In de rust greep trainer John van 't Schip, die een gele kaart kreeg vanwege aanmerkingen op de leiding, in: Sepp van den Berg en Vito van Crooij kwamen voor Darryl Lachman en Ouasim Bouy.

In de tweede helft bleef Fortuna Sittard de bovenliggende partij. Lars Hutten raakte eerst nog de paal, maar zag even later hoe Mark Diemers wél trefzeker was. De middenvelder benutte een penalty na een overtreding van Lam op Stokkers. In de slotfase maakte Diemers er ook nog 3-0 van vanaf de stip.

Diemers trad daarmee in de voetsporen van PSV-trainer Mark van Bommel. Hij is de eerste Fortuna-speler die twee penalty's benut in een Eredivisie-wedstrijd sinds Van Bommel in 1998. Door de zege passeert de nieuwe nummer tien Fortuna Sittard nummer dertien PEC Zwolle op de ranglijst.