Go Ahead laat zich verrassen en verliest koppositie in Keuken Kampioen Divisie

Go Ahead laat zich verrassen en verliest koppositie in Keuken Kampioen Divisie

04-11-2018 16:46
33

Go Ahead Eagles is zondag de koppositie kwijtgeraakt in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Deventer liet zich verrassen door laagvlieger Telstar: 2-1. NEC was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Jong AZ.

Sparta passeerde Go Ahead vrijdagavond op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie, maar de club uit Deventer kreeg zondag de kans om de leiding weer over te nemen. Telstar was echter verrassend te sterk. Kyle Scott opende na 67 minuten de score in Velsen-Zuid.

Thomas Verheydt kopte een kwartier voor tijd de 1-1 binnen, maar drie minuten later was het alweer raak. Melle Springer tekende in drie instaties voor de winnende treffer namens Telstar. Go Ahead heeft één punt minder dan koploper Sparta.

NEC - Jong AZ
In Nijmegen rekende NEC met de grootst mogelijke moeite af met Jong AZ. De Nijmegenaren, die deze week in de beker werden uitgeschakeld door Fortuna Sittard wonnen met 3-1 door late treffer van Tom Overtoom (83e minuut) en Paolo Sabak (93e minuut).

Gino Dekker zette Jong AZ na 29 minuten op voorsprong. René van Eijden zette de gelijkmaker op het scorebord. Door de overwinning klimt NEC naar de zevende positie in de Keuken Kampioen Divisie. Sparta staat zes punten voor de Nijmeegse ploeg.