Waanzinnig Man City weer aan kop na zesklapper en eigen doelpunt Hoedt

04-11-2018 17:51
5

Manchester City staat dankzij een 6-1 zege op Southampton weer bovenaan in de Premier League. City was zondagmiddag voor eigen publiek niet te houden tegen de ploeg van Wesley Hoedt. The Saints mochten van geluk spreken dat de tegenstander in de tweede helft gas terugnam.

Met name in de openingsfase werd Southampton compleet scheelgetikt door het wervelende City. Hoedt werkte de openingstreffer in de zesde minuut achter zijn eigen keeper toen hij een voorzet weg probeerde te werken. Binnen twintig minuten stond het 3-0. Sergio Agüero en David Silva scoorden.

Southampton, dat al vijf competitieduels op rij niet gescoord had, deed in de eerste helft zowaar iets terug. Danny Ings scoorde vanaf de stip. City ging daarna rustig verder met scoren.  Via Raheem Sterling werd het in de blessuretijd van de eerste helft 4-1.

Na de pauze deed de ploeg van manager Pep Guardiola het duidelijk iets rustiger aan. Sterling en Leroy Sané waren de enige die het net nog wisten te vinden. Sterling scoorde na 67 minuten, op aangeven van Agüero, en invaller Sané tekende in blessuretijd voor de eindstand.

Dankzij de simpele zege klimmen The Citizens op de Premier League-ranglijst over Liverpool heen. De regerend kampioen heeft 29 punten gepakt in elf duels. Liverpool, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde bij Arsenal, staat op 27. Chelsea (24 punten) is om 17.00 uur begonnen aan het thuisduel met Crystal Palace. Southampton (zeven punten) blijft op de zestiende plek staan.