De Eredivisie-flops: blunderaar van ADO, off-day voor Ajacied en PSV'er

05-11-2018 11:00
29

De blunder van Indy Groothuizen, de rode kaart voor Danilho Doekhi, snelle wissel van Dries Saddiki en off-day van Hakim Ziyech: het komt allemaal voorbij in de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur.

Indy Groothuizen (ADO Den Haag)
Ging zondag de hele wereld over, maar niet op de manier waarop hij het zelf graag zou willen zien. De ADO-doelman maakte een bizarre fout en stond daarmee aan de basis van de nederlaag tegen FC Utrecht.

Hakim Ziyech (Ajax)
Ajax won met 2-0, maar het was niet de wedstrijd van Ziyech. Dat kan een keer gebeuren. De spelmaker grossierde in balverlies en maakte vooral in de tweede helft veel verkeerde keuzes.

Danilho Doekhi (Vitesse)
Kreeg z'n tweede rode kaart in vier wedstrijden. Dan gaat er iets niet goed. Doekhi haalde de bloedsnelle Hirving Lozano neer op een plek en in een minuut waar het niet per se had gehoeven.

Anouar Kali (NAC Breda)
Ontsnapte tegen Heracles aan een rode kaart. Een snoeiharde tackle op Kristoffer Peterson werd door scheidsrechter Danny Makkelie met een gele kaart bestraft, waar dat rood had moeten zijn.

Dries Saddiki (Willem II)
Werd na 35 minuten gewisseld door Adrie Koster. Dat kwam door de foute tactiek van zijn trainer, maar Saddiki werd óók aan alle kanten voorbijgelopen in de Johan Cruijff Arena.

Zian Flemming (PEC Zwolle)
De ene wedstrijd is niet de andere voor Flemming. De aanvaller scoorde dinsdag vier keer tegen De Graafschap in de beker, maar speelde vijf dagen later tegen Fortuna Sittard ondermaats.

Kik Pierie (sc Heerenveen)
Kreeg dé kans om Heerenveen in blessuretijd aan de zege te helpen, maar kopte naast. In de negentig minuten daarvoor was Pierie ook niet op zijn best.

Steven Bergwijn (PSV)
Keerde terug van een blessure en dat was af te lezen aan zijn spel. Zijn grootste tegenstander tegen Vitesse was hijzelf. Werd vijf minuten voor tijd gewisseld.

Dario van den Buijs (Heracles Almelo)
Liet zich aftroeven door Mitchell te Vrede, waardoor Heracles niet één punt, maar nul punten overhield aan de uitwedstrijd tegen NAC. Zal zich moeten verbeteren.

Jesper Drost (Heracles Almelo)
Nog een speler van Heracles die een onvoldoende haalde tegen NAC. Het lijkt erop dat Drost nog een lange weg te gaan heeft, voordat hij weer in de buurt komt van zijn 'PEC Zwolle-vorm'.

Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
Is international van Ivoorkust, maar wie naar de wedstrijd tussen FC Utrecht en ADO Den Haag keek, zal dat niet hebben gedacht. Er ging heel veel mis bij Kanon.