'Sporting Portugal gaat voor Keizer: trainer akkoord, Al-Jazira werkt niet mee'

'Sporting Portugal gaat voor Keizer: trainer akkoord, Al-Jazira werkt niet mee'

04-11-2018 21:02
29

Ook Voetbal International meldt zondagavond dat Marcel Keizer in beeld is bij Sporting Portugal. Al-Jazira, sinds juni de club van Keizer, werkt vooralsnog niet mee.

Sporting wil Keizer zo snel mogelijk vastleggen als opvolger van de ontslagen José Peseiro, maar Al-Jazira wil hem niet zomaar laten gaan. Keizer is nog geen half jaar werkzaam in Abu Dhabi. Hij werkte daar onder meer samen met drie Portugezen in de medische staf. Zij keerden terug naar Lissabon en waren volgens VI lovend over de visie van de trainer.

Keizer heeft bij Al-Jazira een lucratief contract tot de zomer van 2020, waardoor Sporting een afkoopsom moet betalen. Opvallend genoeg zou hij zélf al rond zijn met de Portugese topclub, waar met Bas Dost één Nederlander speelt. Het lijkt erop dat Sporting en Al-Jazira nu aan zet zijn.

De Mos
Aad de Mos zei zondagavond bij Rondo dat Keizer zo goed als zeker naar Sporting gaat. "Ik werd bij toeval gebeld door een journalist van A Bola. Die belde me vanmiddag op met de vraag: wat is Keizer voor trainer? Toen zei hij dat het bijna zeker is dat hij bij Sporting heeft getekend", aldus De Mos. Keizer was vorig seizoen nog een half jaar trainer van Ajax.