De Ligt: 'PSV kan nog winnen als het in de 90e minuut nog 0-0 staat'

De Ligt: 'PSV kan nog winnen als het in de 90e minuut nog 0-0 staat'

04-11-2018 21:57
66

Matthijs de Ligt houdt zich niet veel bezig met wat concurrent PSV doet. De Eredivisie-koploper wint de wedstrijden steeds op het nippertje en pakte ook zaterdag tegen Vitesse pas laat in de tweede helft de volle buit.

"Natuurlijk hoop je dat de concurrent punten verspeelt. Je weet bij PSV dat ze nog kunnen winnen als het in de negentigste minuut nog 0-0 staat", zegt De Ligt tegen Veronica Inside. "Wij speelden na PSV (tegen Willem ll, red.), dan heeft het geen zin om in het laatste kwartier te hopen dat ze punten verspelen, want dan staan wij al op het veld. Je hoopt dat ze punten verspelen. Het seizoen is nog lang, maar tot nu toe doen ze het goed."

Woensdag treft Ajax Benfica in de Champions League. De Portugezen verloren de afgelopen twee wedstrijden, maar De Ligt ziet dat niet per se als voordeel. "Dat kan twee kanten op. Het kan zijn dat ze in een mindere flow zitten, maar ook dat ze zich voor het eigen publiek willen bewijzen. We zullen op onze hoede moeten zijn om daar een goed resultaat te boeken."

Ajax staat momenteel gedeeld eerste in de poule en zet een reuzenstap richting de volgende ronde als er niet verloren wordt bij Benfica. "Als je uit bij Benfica een punt pakt is dat een uitstekend resultaat. Wij gaan altijd voor de overwinning. Het maakt niet uit of dat nou bij Benfica of Bayern München is. Maar als het in de laatste minuut 1-1 staat, gaan we natuurlijk niet volle bak voor de overwinning. Dan moet je slim zijn en het professioneel uitspelen, want bij een gelijkspel zet je, denk ik, een heel grote stap."