Jansen: Dan is de vraag of Ajax meewerkt. Ik denk dat ze moeten

Jansen: "Dan is de vraag of Ajax meewerkt. Ik denk dat ze moeten"

Gepubliceerd: zondag 4 november 2018 om 23:10zo 04-11-2018 om 23:10

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn twee spelers uit de Eredivisie die er goed op staan in het buitenland, zegt zaakwaarnemer Rob Jansen. Hirving Lozano van PSV staat ook op diverse lijstjes, maar moet zich volgens Jansen nog bewijzen.

"Hij stond vorig jaar aan het einde van het seizoen heel hoog op de lijstjes, zoals dat zo mooi heet", zegt Jansen over Lozano bij Rondo van Ziggo Sport. "Er wordt vrij relaxed naar gekeken. Het is niet gelijk dat hele gebeuren. We hebben in Nederland twee spelers die echt mogen zeggen dat ze in de belangstelling staan: De Ligt en Frenkie de Jong. Dat zouden exorbitante transfers kunnen worden. Het overige moet allemaal nog maar bewezen worden. Het buitenland heeft veel keuzes, hè. Niet alleen Nederland."

Het Algemeen Dagblad publiceerde deze week dat de selectie van Ajax 253 miljoen euro waard is. Directeur Marc Overmars noemde dat een voorzichtige schatting. "Dat zou ik ook zeggen als ik hem was. Hij kan moeilijk zeggen dat het teveel is. Hij doet het goed en is een goede verkoper. Marc doet dat heel slim", zegt Jansen.

Naar verluidt kan Ajax tachtig miljoen euro krijgen voor De Ligt en De Jong, maar Jansen plaatst een kanttekening. "Als De Ligt en De Jong zouden beslissen dat ze niet kiezen voor de wereldtop, maar een station daaronder, dan ga je over andere bedragen praten. Dan is de vraag of Ajax meewerkt. Ik denk dat ze moeten."

"Als ze naar Everton willen en van daaruit de volgende stap willen maken, zou dat kunnen. Het is niet meer dat ze er gelijk staan bij de Barcelona's en Real Madrids van deze wereld. We kunnen daar wel binnenkomen, maar het is niet meer het tijdperk Van Basten. De Ligt is een extreme speler waarbij het zou kunnen. Ook vanwege zijn fysiek en omdat hij zo stabiel, standvastig en zo kalm is als het misgaat. Dan staat hij weer op."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws